Zo kun je de sectoren steunen die zwaar door het Coronavirus zijn getroffen

Redactie Lonely Planet
Zo kun je de sectoren steunen die zwaar door het Coronavirus zijn getroffen

Bedrijven, zelfstandigen en gezinnen die afhankelijk zijn van toerisme of het grote publiek hebben momenteel een zware tijd te verduren. Er zijn gelukkig nog steeds manieren om, zonder je tussen de mensen te begeven, lokale bedrijven te steunen. 

Koop cadeaubonnen voor restaurants

Veel restaurants zijn al gesloten, maar maken nog wel gebruik van een bezorgdienst of zijn zelf begonnen met bezorgen. Het ondersteunen van lokale cafés en restaurants door eten te bestellen is een manier om hen financieel te helpen, maar je kunt ook tegoedbonnen voor een toekomstig etentje aanschaffen. Als je helemaal in een vrijgevige bui bent, kun je deze ook cadeau doen aan een gezin dat het financieel moeilijk heeft.

Shop online en shop lokaal

Hoewel je het niet met zekerheid kan zeggen, zullen de grote bedrijven er waarschijnlijk wel bovenop komen. Maar de bloemist in de buurt is, de bakker of de yogastudio die vouchers verkoopt voor cursussen; lokale bedrijven zullen een bijdrage erg kunnen gebruiken en waarderen. Als je het thuis kunt laten bezorgen is bestellen van producten of kleding bij lokale ondernemingen een positieve zaak, waardoor een stabiele economie van eigen bodem wordt gecreëerd. 

Steun onafhankelijke muzikanten en artiesten

Muzikanten en artiesten hebben hun shows voor de komende periode moeten cancelen. Als een band niet kan kan optreden, is er vaak vrijwel geen inkomen. Ander soort artiesten verkopen vaak hun spullen op markten of winkels, die momenteel gesloten zijn. Een manier om deze creatievelingen te ondersteunen is tijd te nemen om te kijken wat ze nog meer doen. Koop hun cd’s vinyls of tourposters als er een online winkel is, koop kaartjes voor toekomstige shows of investeer in producten van kunstenaars die online te koop zijn. 

Plan je toekomstige reizen

De huidige stand van zaken heeft de manier veranderd waarop we tegen reizen aankijken. Misschien is het echter niet alleen maar negatief. We zijn ons nu meer dan ooit bewust van hoe verweven de wereld is geworden en hoe een gebeurtenis in een ver land helder een kettingreactie kan veroorzaken. Plan nu toekomstige reizen, of het nu gaat om online onderzoek, het bestellen van reisgidsen of het boeken van hotelverblijven (waarvoor je je geld terug kunt krijgen) voor maanden in de toekomst, het zijn allemaal manieren om jezelf geïnspireerd te houden en industrieën en ondernemingen te steunen die erop vertrouwen dat je verantwoordelijk en duurzaam reist.

Openingsbeeld: Neustockimages / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram