Wordt één met de natuur in deze bijzondere accommodaties

Redactie Lonely Planet
Wordt één met de natuur in deze bijzondere accommodaties

Van drijvende hotels tot verschuilen tussen de boomtoppen en van glazen hutten tot woestijnkoepels, de wens om vakantie te vieren in een buitengewone accommodatie is dit jaar een groeiende trend onder reizigers.

Volgens de gegevens van booking.com is ruim een derde van de reizigers (37%) over de hele wereld van plan om dit jaar een verblijf in een bijzondere accommodatie te boeken. De hoteloekingsite heeft een aantal unieke plekken geselecteerd die de grens vervagen tussen accomodatie en natuur. 

Bubble Lodge, Bois Chéri, Mauritius | Foto: Booking.com

Bubble Lodge, Bois Chéri, Mauritius

De Bubble Lodge Bois Chéri ligt aan de Mauritiaanse theeroute en is een transparante oase in het midden van het historische Cap Malheureux. De bubbelkamers worden omringd door oerwoud en een meer en beschikken over een queensize bed, een eigen badkamer, een buitendouche, een koffiezetapparaat, airconditioning en een ontspanningsruimte.

Manshausen Island, Nordskot, Noorwegen | Foto: Booking.com

Manshausen Island, Nordskot, Noorwegen

Gelegen op een afgelegen locatie op het kleine eiland Manshausen voor de noordwestkust van Noorwegen, beschikken deze minimalistische zeecabines van deze Scandinavische retraite over strakke zitruimtes met grote glazen wanden aan drie zijdes. De accommodaties liggen hoog op de rand aan het water, waardoor het lijkt of je zweeft boven de zee, met de ruige heuvels van andere naburige eilanden als uitzicht. 

Sun City Camp, Wadi Rum, Jordan | Foto: Booking.com

Sun City Camp, Wadi Rum, Jordanië

De beste manier om jezelf onder te dompelen in het Marsachtige terrein van Wadi Rum is door te verblijven in een geodetische koepel aan de voet van een van de vele oogverblindende rotsformaties in de woestijn. Sun City Camp heeft luxe zelfstandige tenten, compleet met eigen terras, ideaal om te kijken naar de zonsondergang.  

Openingsbeeld: translucent-yy / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram