Te veel handbagage? Met deze app-functie kun je het thuis checken

Redactie Lonely Planet
Te veel handbagage? Met deze app-functie kun je het thuis checken

De Britse vliegtuigmaatschappij easyJet heeft een nieuwe app-functie ontwikkeld waardoor reizigers thuis al kunnen checken of hun handbagage voldoet aan de toegestane afmetingen.

De afmetingen van je handbagage moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden om zonder extra kosten mee te mogen in het vliegtuig. Door een nieuwe technologie in de app van easyJet kun je nu zonder meetlint de afmetingen van je tas controleren. De nieuwe functie is te vinden in het "Bag Allowances" gedeelte van de app. Het maakt gebruik van een augmented reality-technologie die in combinatie met de camera van je smartphone de handbagage scant, meet en aangeeft of deze voldoet aan de handbagage-eisen van de luchtvaartmaatschappij. De functie is alleen te gebruiken voor iPhone toestellen vanaf 6S.

Met de functie kun je je handbagage scannen | Foto: easyJet

Hoewel de toegestane afmetingen van easyJet (56 x 45 x 25 cm) te vinden zijn op de website, komt het toch nog voor dat mensen extra geld moeten betalen bij de gate wanneer ze een te grote tas bij zich hebben. Het is niet het enige bedrijf dat deze service aan reizigers aanbiedt. Reis-app Kayak heeft de functie ook voor de verschillende luchtvaartmaatschappijen waarmee ze werken, inclusief Ryanair, British Airways en Norwegian Air. 

Lees ook: Handbagage moet voortaan in het ruim bij Ryanair. 

Openingsbeeld: Chalabala / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram