Reisvisum Sri Lanka nu gratis voor 48 landen

Redactie Lonely Planet
Reisvisum Sri Lanka nu gratis voor 48 landen

Het reisvisum dat je nodig hebt voor het bezoeken van Sri Lanka is nu gratis voor bijna 50 landen. Dit naar aanleiding van het ingestorte toerisme na de terroristische aanslagen in april.

De Sri Lankaanse minister van toerisme, John Amaratunga, kondigde afgelopen woensdag aan dat de overheid reisvisa van een maand geheel gratis maakt. Voorheen kostte een visum ongeveer 30 euro. Vanaf 1 augustus is het voor inwoners van 48 landen mogelijk om geheel gratis een reisvisum aan te vragen. Ook mensen die reizen voor zaken kunnen gratis het land in. Deze regel blijft zes maanden lang van kracht.

Het ging Sri Lanka begin 2019 voor de wind, toen toerisme booming was. Er was 12 procent meer toerisme op het eiland in vergelijking met het jaar ervoor én het stond ook op nummer 1 in onze Best in Travel 2019-lijst. Helaas vond er in april dit jaar een verschrikkelijke aanslag plaats waarbij 263 mensen omkwamen. Toerisme daalde gelijk met 71 procent en is nu lager dan dat het was net nadat de burgeroorlog voorbij was.

Hoewel het toerisme nu mondjesmaat weer op gang komt, is het nog steeds niet zoals het was. Vliegtuigmaatschappijen geven nu dan ook fikse kortingen op hun tickets en ook hotels bieden stuntprijzen aan met wel 70 procent korting. Alles om weer reizigers naar het prachtige eiland te lokken.

Het gratis visum is geldig voor inwoners van de EU, de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland, Rusland, Singapore, Maleisië, Zuid-Korea, Cambodja, Thailand, China, India en Indonesië.

Openingsbeeld: Deniscostille / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram