Reistip van de week: Zo versla je de verveling tijdens het wachten

Redactie Lonely Planet
Reistip van de week: Zo versla je de verveling tijdens het wachten

Uren vast zitten op een vliegveld, wachten op de bus of een vlucht waar maar geen eind aan komt; op een bepaald moment slaat de verveling toe. Hier zijn een paar tips om dit probleem te lijf te gaan.

1. Lees een boek

Het is misschien super voor de hand liggend, maar het is een van de beste en makkelijkste manieren om even helemaal terug te trekken en de tijd te vergeten. Neem een boek mee of gebruik een e-reader. 

2. Speel een spel of doe iets geks

Met een pakje kaarten in je tas heb je meteen al tientallen spellen bij de hand om te spelen. Dus als je een reismaatje hebt of een competitieve vreemdeling tegen het lijf loopt kun je al los! Als je het echt anders aan wil pakken, zing dan net zoals deze man een lied met al het vliegveldpersoneel.

3. Download films en series

Sla zo veel mogelijk van je favoriete films en series op voor noodgevallen zoals onverwacht oponthoud of een lange treinreis. Oortjes in, klik op play en de uren tikken weg. Als je het niet zo hebt op films, probeer dan eens een podcast of luisterboek. Op Spotify vind je een groot aanbod aan verschillende onderwerpen.

4. Selecteer je vakantiefoto's 

Als je net terug komt van een reis en de tijd moet doden kan je altijd alvast door de foto's heen gaan die je tijdens je trip gemaakt hebt. Verwijder de mislukte exemplaren of bewerk er al een aantal als dat kan. Zo blijf je nog even in de vakantiesfeer hangen en scheelt het weer tijd als je thuis alle foto's uit gaat zoeken.

5. Ga aan de wandel

Dat je vast zit op een vliegveld betekent nog niet dat je daar ook moet blijven. Als je genoeg tijd hebt, verken dan de omgeving of maak ergens een praatje. Blijf niet te lang hangen; voor je het weet mis je de overstap!

Meer reistips? Lees hier hoe je de perfecte vakantiefoto maakt!

Openingsbeeld: izusek / iStock