Overnacht in oude wijntanks in dit nieuwe Griekse resort

Redactie Lonely Planet
Overnacht in oude wijntanks in dit nieuwe Griekse resort

Aan de westkust van het Griekse Peloponnesos is een nieuw luxe resort geopend, waar je als gast overnacht in oude betonnen wijntanks. 

Dexamenes Seaside Resort is een uniek en modern resort met een simpel, maar chique design. Het resort, gebouwd in een oude wijnfabriek uit de jaren 20, bestaat uit twee grote betonnen blokken die opgedeeld zijn in twee rijen van tien opslagtanks. Elke tank heeft een oppervlakte van vijf bij zes meter en uitzicht op zee. De kamers zijn aan elkaar verbonden door een breed wandelpad dat verheven ligt boven het zand en uitloopt richting de zee.

Loop via het wandelpad uit op de Griekse zee. Foto: Dexamenes

Alle kamers beschikken over een tweepersoonsbed met daarnaast een eenpersoonsbed dat ook als bank kan dienen. Daarnaast zijn de kamers voorzien van een open kleding- en opslagruimte en een badkamer met een grote dubbele douche. Doordat de badkamer van de slaapkamer is gescheiden met een muur van mat glas, kan het zonlicht alle hoeken van de tank bereiken.

Slaap in een oude wijntank in het Dexamenes Seaside Resort. Foto: Dexamenes

Het resort heeft ook een Mediterraans restaurant met biologische, glutenvrije, vegetarische en zelfs veganistische opties. In de buurt vind je verschillende wijnmakerijen, historische steden en archeologische plekken. Na een uitgebreide periode van ontwerp en ontwikkeling is de eerste fase van het project af. De officiële opening van het resort staat gepland in mei.

Relax pal naast de zee op het terras van het resort. Foto: Dexamenes

Houd de website van het Dexamenes Seaside Resort in de gaten voor alle ontwikkelingen.

Warm geworden voor een vakantie in Griekenland? Ga op reis naar Griekenland's best bewaarde geheim: de Kleine Cycladen.

Openingsbeeld: Jana_Janina / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram