Overnacht in het huis waar Harry Potter is geboren

Redactie Lonely Planet
Overnacht in het huis waar Harry Potter is geboren

Je kunt de magische wereld van Harry Potter betreden tijdens een overnachting in het “echte” huis waar hij geboren is in dit Engelse middeleeuws dorp. 

Het is meer dan twee decennia geleden sinds het eerste boek van Harry Potter uitkwam, maar het verhaal van de jongen die bleef leven is nog steeds geliefd. Dat komt omdat fans veel manieren hebben om zich onder te dompelen in de wereld van tovenarij met verschillende attracties en tentoonstellingen. Nu kun je zelfs in Harry’s ouderlijk huis verblijven die gewoon te vinden is op Airbhb.

Het De Vere House in het middeleeuwse dorp Lavenham, Suffolk, is beroemd omdat het als inspiratie diende voor de film Harry Potter and the Deathly Hallows Part One als de geboorteplek van Harry en zijn mentor en schoolhoofd Albus Perkamentus. Het was ook waar Harry’s ouders stierven in de strijd tegen Voldemort en waar Harry zijn beroemde litteken ontving. 

Het hemelbed in De Vere House | Foto: Airbnb

Het huis is een van de ongeveer 340 monumentale gebouwen in Lavenham, volgens de BBC het best bewaarde middeleeuwse drop in Engeland. Eigenaren Jane en Tony Ranzetta hebben het monumentale gebouw omgetoverd tot een bekroonde bed & breakfast, met mooie historische kenmerken. 

Een overnachting in een kamer met hemelbed en een eigen badkamer kost £110. Je hebt ook een privé-zitkamer met een gezellige openbaar en een binnentuin. Een volledig Engels ontbijt is inbegrepen. Kijk hier voor meer informatie. 

Openingsbeeld: Airbnb


Volg Lonely Planet op Instagram