Overnacht in deze unieke boomhutten in de Dolomieten

Redactie Lonely Planet
Overnacht in deze unieke boomhutten in de Dolomieten

Een Italiaans architectenbureau heeft onlangs de ontwerpen gepubliceerd van een serie moderne, sprookjesachtige boomhutten in de Dolomieten.

Het in Milaan gevestigdePeter Pichler Architecture” maakte onlangs de prisma-vormige “Tree Houses” bekend, met uitzicht op het bergachtige landschap van de Italiaanse Dolomieten. Genesteld tussen de spar- en lariksbomen, waarbij de boomvormen ook als inspiratie dienden voor de ontwerpen, smelten de moderne boomhutten samen met de omgeving en creëren daarmee, volgens Peter Pichler Architecture, ‘een nieuwe leefervaring in het bos met een maximale connectie tot de natuur’.

Dit bericht bekijken op Instagram

TREE HOUSES . #peterpichlerarchitecture #architecture #arquitectura #architecture_hunter #landscape #tree #house #mountain #tourism #travel

Een bericht gedeeld door Peter Pichler Architecture (@peterpichler_architecture) op

De hutten hebben een oppervlakte van ongeveer 40 vierkante meter en beschikken over een kleine leesruimte en woonkamer op de begane vloer met daarboven een slaap- en badkamer. Het exterieur is gemaakt van zwartgeblakerd hout, terwijl het interieur juist de natuurlijke, lichtere houtkleuren heeft. Het architectenbureau koestert een belang voor duurzame ontwikkeling, waardoor al het gebruikte hout van lokale oorsprong is.

Hoewel het project nog in de conceptfase zit en bepaalde details nog uitgewerkt moeten worden, is het in ieder geval zeker dat de boomhutten worden gebouwd als aanvulling op het bestaande “Hotel Schgaguler”, dat zich ook in het hart van de Dolomieten bevindt. Het architectenbureau wil hiermee een nieuwe ervaring toevoegen ‘waarbij natuur en integratie van architectuur een primaire rol speelt’.

‘Wij denken dat de toekomst van toerisme draait om de relatie tussen mens en natuur’, aldus een woordvoerder van Peter Pichler Architecture. ‘Goed geïntegreerde, duurzame ontwikkeling kan deze relatie versterken, verder is er niets anders nodig’.

Altijd al willen overnachten in een boomhut? Ook in Zuid-Afrika kan het!

Bezoek de website voor meer informatie over de projecten van Peter Pichler Architecture.


Volg Lonely Planet op Instagram