Met deze vacature kun je in Buckingham Palace wonen!

Redactie Lonely Planet
Met deze vacature kun je in Buckingham Palace wonen!

Het huren of kopen van een woning in Londen is momenteel haast ondoenlijk. Soms zit huisvesting echter bij een baan inbegrepen en bij deze zeldzame vacature gaat het zelfs om woonruimte in Buckingham Palace.

Koningin Elizabeth II is momenteel op zoek naar een nieuwe huishouder (paleishouder?) en de functie is inclusief de optie om in Buckingham Palace te wonen. De koningin verdeelt haar tijd tussen Buckingham Palace, Windsor Castle en in de zomer Balmoral Castle in Schotland. De 19 decadent staatskamers zijn open voor bezoekers wanneer Hare Majesteit op vakantie is van half juli tot september. 

De Royal Household-website beschrijft de functie als ‘buitengewone service leveren in een ongelooflijke omgeving’ en benoemt dat het werk ook ‘reizen naar andere koninklijke residenties’ omvat. Eerdere huishoudelijke ervaring is een pluspunt, maar geen vereiste, omdat de functie de werknemer de kans biedt om ‘zijn vaardigheden te laten groeien’. Je kunt nog tot 15 september solliciteren en de gesprekken vinden plaats op 2 oktober. 

Openingsbeeld: mikeinlondon / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram