Makkelijk eilandhoppen in Griekenland met vernieuwde pas

Redactie Lonely Planet

Als je een maand lang wil hoppen tussen de zonovergoten Griekse eilanden, dan maakt deze vernieuwd veerbootpas het makkelijker om tussen 50 verschillende locaties te reizen.

De Eurail Greek Islands Pass is de enige pas die veerbootreizen op de Griekse eialnden aanbiedt en is nu uitgebreid van 28 naar 53 eilanden waartussen je kunt reizen. Reizigers kunnen een bezoek brengen aan 21 eilanden in de Cycladen, 12 in de Sporaden, zeven Sarconische Eilanden, negen van de Noordoost Egeïsche eilanden en Kreta. 

Er zijn twee verschillende opties voor de passen. Één biedt zes trips aan in één maand voor €175, inclusief twee reizen tussen Italië (Venetië, Ancona of Bari) en Griekenland. De reizen tussen Italië en Griekenland zijn optioneel, maar kunnen niet vervangen worden voor binnenlandse reizen. De andere optie is een pas voor vijf reizen in een maand voor €90, die uitsluitend is bedoeld voor binnenlandse veerboten. 

Reizigers hebben naast de pas ook een boardingpass nodig voor elke veerboot, die in de haven kan worden gekocht. Denk er wel aan om van tevoren een plekje te reserveren, vooral in de drukke zomermaanden. 

Openingsbeeld: sam74100 / iStock