Luchthaven Engeland laat passagiers vooraf een tijd reserveren voor security

Redactie Lonely Planet

Nu er langzamerhand weer meer gevlogen kan worden, zullen de nieuwe maatregelingen op het vliegveld tot een langere wachttijd. Met dit in gedachten biedt één luchthaven in Engeland passagiers de mogelijkheid om vooraf een tijdslot van 15 minuten bij de security te reserveren.

De maatregel wordt op proefbasis op Manchester Airport uitgevoerd en zorgt er voor het aantal passagiers efficiënter te beheren en de wachtrijen te verkorten. Door een gratis tijd te reserveren, krijgen passagiers toegang tot een speciale rij rechtstreeks naar de security en komen ze sneller bij de vertrekhal. Het maakt deel uit van een reeks maatregelen die door Manchester Airports Group (MAG) zijn ingevoerd om ervoor te zorgen dat passagiers zich veiliger en zelfverzekerder voelen over reizen per vliegtuig, vooral wanneer de vraag naar reizen in de nabije toekomst weer begint toe te nemen.

De beschikbaarheid van tijden is beperkt en wordt beheerd via online boeking. Passagiers worden geadviseerd om ongeveer twee uur voor vertrek van hun vlucht te boeken. Als ze buiten de toegewezen tijd aankomen, hebben ze geen toegang tot de speciale rij en worden ze omgeleid naar de beveiligingswachtrij, die langer kan zijn dan normaal gezien de sociale afstandsprotocollen die de luchthaven heeft opgesteld.

Als de proef succesvol is, wordt de technologie toegepast bij de andere luchthavens van de groep in Londen Stansted en East Midlands. Andere luchthavens zullen ongetwijfeld met belangstelling naar het effect van de maatregel op wachtrijen kijken. 

Openingsbeeld: borojoint / iStock