Krijg $130.000 en verzorg dit vuurtoreneiland voor de kust van San Francisco

Redactie Lonely Planet
Krijg $130.000 en verzorg dit vuurtoreneiland voor de kust van San Francisco

Een afgelegen vuurtoren en herberg pal in de San Pablo baai in San Francisco zoekt een nieuwe herbergier. De nieuwe innkeeper van het eiland verdient hiermee zo’n $130.000 per jaar. 

East Brother Lighthouse Station verlicht het noordelijke deel van de San Francisco Bay al sinds 1873. Het vuurtoreneiland ligt op 30 minuten van downtown San Francisco, perfect voor een weekendje weg dus. Het eiland is echter alleen per veerboot te bereiken en heeft geen wifi, televisie of telefoonservice.  

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Amazing Places in USA (@usamazingplaces) op

De vuurtoren en herberg staan geregistreerd als een historisch monument van California en wordt gerund als een niet winstmakende organisatie. De huidige onderhouders van het eiland en de gebouwen zijn Che Rogers en Jillian Meeker. Zij zijn verantwoordelijk voor praktisch alles wat er op het eiland gebeurt.  

Vanaf het hele eiland heb je prachtig uitzicht op onder andere de skyline van San Francisco, Mount Tamalpais en de kustlijn van Marin. Bij aankomst worden gasten ontvangen met champagne en hors d’oeuvres voor zij een rondleiding over het kleine complex krijgen. Dan worden ze verwend met een meergangendiner en een gastronomisch ontbijt in de ochtend. Klinkt allemaal super lieflijk en romantisch maar kost achter de schermen natuurlijk enorm veel werk.  

De herberg is geopend van donderdag tot zondagavond en de huidige beheerders Che en Jillian geven zich gedurende die dagen helemaal over aan de (maximaal tien) gasten. Op maandag, dinsdag en woensdag, hun vrije dagen, zijn ze alsnog druk met huishoudelijke taakjes als het doen van de was, het schoonmaken van de vuurtoren en herberg, langdurige boodschappenuitjes, het inplannen van onderhoud, inspecties, het geven van interviews of het repareren van de boot. Dat is een hele klus dus, maar er zitten zeker mooie kanten aan.  

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Zack (@blackjack_6) op

Volgens Che en Jillian vliegt de tijd ook door dit ramvolle werkschema en raak je niet snel verveelt op het eiland. Ook vonden zij het ontmoeten van al die verschillende mensen een mooie kant van het werk.  

Momenteel zijn Che en Jillian ook nog druk met sollicitatiegesprekken met de potentiele volgende beheerders van het eiland. Op 1 mei staat de officiële overdrachtsdatum al gepland en ze zoeken nog naar een flexibel en veelzijdig koppel dat goed weet hoe de vele klussen op het eiland te verdelen.  

Ook is een passie voor het eiland en de geschiedenis ervan belangrijk. Het werk vergt heel wat inzet en vooral tijd. Ook moet het nieuwe koppel absoluut bereid zijn om op een behoorlijk geïsoleerde locatie te leven, ver weg van de meeste aspecten van het moderne stadsleven.  

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door East Brother Beer Co. (@eastbrotherbeer) op

Che en Jillian zeggen onwijs te hebben genoten van de afgelopen jaren waarin zij de zorg voor East Brother Lighthouse Station met veel liefde en toewijding op zich namen maar ze zijn ook blij om het stokje door te geven. En daarmee ook het royale salaris van $130.000 per jaar dat bovenop de gratis kost en inwoning op het eiland komt.  

De enige eisen zijn dat het volgende koppel echt een koppel moet zijn en een commercieel kustwacht vaarbewijs moet hebben. Geïnteresseerden kunnen hier terecht voor meer informatie.  

Ben jij nog op zoek naar een gave baan waarbij je veel kunt reizen? Dan is dit artikel ook iets voor jou! 

Openingsbeeld: Aspenrock / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram