#Instagramaccount van de week: Travel Babbo

Redactie Lonely Planet
#Instagramaccount van de week: Travel Babbo

Instagram staat vol met de prachtigste reisaccounts om bij weg te dromen. Elke week delen we een account dat het zeker waard is om te volgen. Deze week: @travelbabbo.

De reisverslaving van de Amerikaan Eric Stoen begon al op jonge leeftijd toen hij in Italië en Duitsland studeerde en in de weekenden heel Europa door reisde. Die reislust stopte niet nadat hij ging trouwen en drie kinderen kreeg (nu 7, 9 en 11 jaar oud).

Twee van zijn kinderen waren al in Europa geweest voordat ze één jaar oud waren, de derde was er met 16 maanden. Wat deze reizende vader helemaal bijzonder maakt, is dat de kinderen vanaf hun vierde elk jaar een land in de wereld mogen kiezen waar ze heen willen voor een één op één reis met Eric. De kinderen mogen alles kiezen wat ze maar willen, zolang de bestemming maar niet extreem gevaarlijk is of al op de lijst staat voor de familievakantie. De kinderen zijn met hun vader onder andere in Australië, Hong Kong, Belize, Paaseiland en Antarctica geweest.

De naam Travel Babbo heeft Eric te danken aan een reis naar Florence, waar hij door drie verschillende mensen babbo werd genoemd, Toscaans voor “papa”. Zijn kinderen noemen hem sindsdien niet anders meer.

Openingsbeeld: noblige / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram