Huur een afgelegen eiland aan de kust van Tasmanië

Redactie Lonely Planet
Huur een afgelegen eiland aan de kust van Tasmanië

Als het vooruitzicht om weg te zijn van de bewoonde wereld en jezelf te omringen met natuur en wilde dieren je wel aanspreekt, dan is dit eiland voor de zuidelijke kust van Tasmanië dat je kunt huren echt wat voor jou.

Satellite Island ligt in het D’Entrecasteaux-kanaal en is volkomen ongerept, omdat het eerder niet toegankelijk was voor publiek. Het werd ontdekt door de Franse ontdekkingsreiziger Bruni D’Entrecasteaux in 1972 en werd eerder gebruikt als een sterrenwacht om de nachtelijke hemel en het zuiderlicht te bekijken.

Als je het eiland huurt, heb je exclusieve toegang tot een zomerhuis met drie slaapkamers, een boothuis met twee slaapkamers en een canvas tent op een klif. Je kunt met maximaal acht gasten komen en kinderen moeten ouder zijn dan 12 jaar. Er is een goedgevulde voorraadkast op het eiland aanwezig en gasten kunnen genieten van een eindeloze voorraad wilde oesters.

Je kunt per boot van en naar het eiland en er is uitrusting aanwezig om te vissen, paddle-boarden en kajakken. De opziener kan een kampvuur aansteken op de top van het eiland en ook is er gelegenheid om te duiken naar eetbare zee-egels, zeeoren of mosselen. 

Het huren van Satellite Island kost vanaf €1167 per nacht voor twee gasten met een minimum verblijf van twee nachten. Extra gasten kosten €179 per nacht. Kijk hier voor meer informatie. 

Openingsbeeld: Satellite Island


Volg Lonely Planet op Instagram