Hotelreview: Sea Containers London

Redactie Lonely Planet
Hotelreview: Sea Containers London

Overnacht aan de Theems voor luxe, comfort en het beste uitzicht van Londen

Waar verblijf ik?

Op een waanzinnige locatie in Londen, op de South Bank direct aan de Theems. Dit 15 verdiepingen tellende pand zou in de jaren 70 al een hotel worden, maar werd uiteindelijk in gebruik genomen door onder andere het bedrijf Sea Containers. Inmiddels is het gebouw een aantal jaren geleden tóch in gebruiken genomen als hotel, met een duidelijk eerbetoon aan zijn verleden. In het stijlvolle hotel is de nautische geschiedenis van het pand nog altijd te zien en designer Tom Dickson heeft duidelijk  Het design is gebaseerd op de transatlantische reis van het Verenigd Koninkrijk naar New York.

Foto: Ed Reeve

Hoe ziet mijn kamer eruit?

De 359 kamers en suites zijn allemaal ontworpen door desinger Tom Dickson. In de studio’s, suites en het riverview appartement heb je ook nog een heerlijk vrijstaand bad. 30 procent van de kamers heeft uitzicht op de rivier. Doe als het even kan je best om een van die kamers te boeken, want het uitzicht over de Theems is – vooral ’s avonds – erg indrukwekkend.

Wat is er te doen?

Hoewel je vanaf hier makkelijk in alle delen van Londen komt, hoef je de South Bank eigenlijk niet te verlaten. Van uitstekende kunst – het Tate Modern zit op loofafstand van het hotel – tot Borough Market: je hoeft je hier geen seconde te vervelen. Ook in het hotel is trouwens genoeg te doen, zo is er op -1 een bioscoop en is er een uitgebreide spa, waar je tal van behandelingen kunt boeken en in alle luxe genieten van een middag ontspannen.  

Wat is er te eten en drinken?

In het Sea Containers restaurant worden ontbijt, lunch en diner geserveerd. In het weekend wordt er ook brunch geserveerd en in de zomermaanden geniet je op het terras van de heerlijke gerechten – veelal bedoeld om met de tafel te delen. Het hotel huist daarnaast niet één, maar twee bars waar je terecht kunt voor uitstekende cocktails. In de Lyaness, een stijlvolle bar op de begane grond van het hotel, drink je misschien wel de beste cocktail die je ooit gehad hbet. Het menu bestaat uit ingrediënten, niet uit cocktails. Zo stelt het team voor iedereen de perfecte cocktail samen. In 12th Knot – de rooftopbar op, je raadt het al, de twaalfde verdieping – bestel je wel “gewoon” cocktails van de kaart. In het weekend is dit de place to be. Verwacht hippe locals, chique cocktails en een adembenemend uitzicht over de skyline van Londen.

 Openingsbeeld: Niall Cluttion


Volg Lonely Planet op Instagram