Hong Kong door de ogen van een viervoeter

Redactie Lonely Planet
Hong Kong door de ogen van een viervoeter

Deze vijf schattige inwoners van het Chinese Hong Kong helpen het toerismebureau van de stad om het centrum vanuit een ander perspectief te laten zien: de honden lopen door de stad met camera’s op hun rug.

De campagne van Discover Hong Kong draait om het reclame maken voor de oude stad als reisbestemming. Vanuit een uniek standpunt nemen de Shiba's je mee door de kleine staatjes, naar oude winkeltjes en over mooie pleinen. Alle vijf viervoeters zijn familie van elkaar en wonen al hun hele leven lang in Hong Kong. Met meer dan 10.000 volgers op Instagram zijn ze al veel langer bekend in de stad en ook daarbuiten.

Uitgerust met speciale apparatuur op hun rug wandelen ze door de stad en maken ze foto’s van alles wat ze tegenkomen. De camera gaat af, wanneer de hond vijfenveertig keer met zijn staart heen en weer zwaait van enthousiasme. Zo staat er op iedere foto wel iets geks of bijzonders.

Tijdens het maken van de hele campagne schoten de honden wel meer dan vierhonderd foto’s. In de nieuwe promotievideo worden alle honden aan je voorgesteld en zie je natuurlijk ook de plaatjes die ze hebben gemaakt.

Meer mooie foto's zien? Lees ook: Tussen kunst en kitsch: Opvallende bouwwerken in Vietnam

 Openingsbeeld: Discoverhongkong


Volg Lonely Planet op Instagram