Historische kastelen in Japan open voor overnachtingen

Redactie Lonely Planet
Historische kastelen in Japan open voor overnachtingen

Twee van de historische kastelen in Japan openen dit jaar hun deuren voor overnachtingen met een keizerlijk tintje.

Vanaf april kunnen gasten voor het eerst overnachten in Ōzu Castle (in de kuststad Ōzu). Er kunnen kamers worden geboekt in de vier verdiepingen tellende toren van het kasteel en is inclusief een traditioneel welkom, dansvoorstelling en een maaltijd voor de hele groep. Het kasteel werd gebouwd in de 14e eeuw en werd in 2004 in zijn oude glorie hersteld met behulp van traditionele materialen en methoden. Het kasteel ligt op slechts een korte wandeling van de van Ōzu, een prachtig doolhof van steegjes en ouderwetse huizen uit de Edo-periode (1603-1867) en Meiji-periode (1868-1912). 

In de kuststad Hirado bereidt een ander kasteel zich voor op het verwelkomen van overnachtende bezoekers. Vanaf juli 2020 kunnen gasten een verblijf in Hirado Castle boeken via Stay Japan, een accommodatieplatform in Airbnb-stijl. Ooit de thuisbasis van de Matsura-clan, die tijdens de Edo-periode over de provincie Hirado heerste, werd het kasteel gebouwd in de 16e eeuw. Zoals de meeste Japanse kastelen, werd het door de eeuwen heen afgebroken en vernietigd. Het oorspronkelijke gebouw is verdwenen, vervangen door een gereconstrueerd en imposant fort van vijf verdiepingen met veel traditionele details.

Beide kastelen zijn opgenomen in de Top 100 kastelenlijst van Japan, samengesteld door de Japanese Castle Foundation. Er is volgens de Japanse toeristenorganisatie geen specifieke reden waarom de kastelen dit jaar voor het eerst open is voor overnachtingen, behalve om bezoekers de mogelijkheid te bieden om een authentieke ervaring in Japan te beleven.

Openingsbeeld: Japan National Tourism Organization


Volg Lonely Planet op Instagram