Het nieuwe ontwerp voor de hoofdtempel van Burning man is bekend

Redactie Lonely Planet
Het nieuwe ontwerp voor de hoofdtempel van Burning man is bekend

Burning Man 2018 komt eraan en het design voor de hoofdtempel is eindelijk bekend gemaakt. Het Londense architectenbureau Mamou-Mani Architects ontwierp 'Galaxia'. Een spiraalvormige ontmoetingsplaats die in vlammen op zal gaan.

Het Burning Man festival begint ieder jaar op de laatste maandag van augustus in de Nevada's Black Rock Desert. Tienduizenden mensen komen samen en vormen de stad Black Rock City. Hier is iedereen welkom en draait alles om kunst, zelfexpressie, vrijheid en zelfstandigheid. Aan het eind van het festival gaat alles in vlammen op en is het alsof er nooit iets gebeurd is in de woestijn.

Ieder jaar staat een grote houten constructie centraal in Black Rock City. Er worden duizenden inzendingen gedaan en onder het thema I, Robot staat Galaxia dit jaar ten midden van de stad.

Galaxia wordt gemaakt door 20 vakwerken die spiraalsgewijs omhoog lopen en een toren vormen wanneer ze samen komen. Verschillende paden leiden naar het midden van het paviljoen waar een hele grote mandala wordt geplaatst. Het wordt een plaats om samen te komen en een moment van rust te kunnen nemen. Om het evenement af te sluiten wordt het bouwwerk compleet behangen met foto's, teksten, kunst en soms zelfs as van geliefden die achtergelaten worden door deelnemers. Op de zondag avond, wordt de tempel in stilte verbrand.

Het Burning Man Festival vind je in Reno, Nevada, vanaf 26 augustus tot 3 september. Meer weten? Ga naar de website!

Verder lezen? Rijd door de westkust van de Verenigde Staten

Openingsbeeld: mamoumani / Instagram


Volg Lonely Planet op Instagram