Help als vrijwilliger mee de Faeröer te onderhouden

Redactie Lonely Planet
Help als vrijwilliger mee de Faeröer te onderhouden

De Faeröer proberen zichzelf de laatste tijd (letterlijk) op de kaart te zetten. Nu de eilandengroep de langgezochte erkenning krijgt en de toeristen binnendruppelen, sluit het eiland een weekend voor onderhoud. Behalve voor 100 gelukkige bezoekers die bereid zijn mee te helpen.

Het eiland sluit in het weekend van 26 en 27 april een weekend om onderhoud te verrichten, maar blijft toegankelijk voor een aantal vrijwilligers. Als onderdeel van een promotionele actie door Visit Faroe Islands kunnen 100 bereidwillige bezoekers zich aanmelden voor de “Faroese Maintenance Crew”. Tijdens het weekend worden er verschillende klussen opgepakt zoals het aanleggen van wandelpaden, het opzetten van uitkijkpunten en het plaatsen van borden om toeristen de weg te wijzen. In ruil voor de geboden hulp krijg je als vrijwilliger het gehele weekend onderdak en eten, met op zondag een feestelijk afsluitingsmaal met locals en medevrijwilligers.

De Mulafossur-waterval tegen de klif op de Faeröer. Foto: franckreporter / iStock

De Faeröer-eilanden liggen halverwege tussen IJsland en Noorwegen en staan bekend om de ruige kliffen, watervallen en de weelde aan vogels en schapen. Ondanks dat de Faeröer maar 50.000 inwoners telt, verwelkomt de eilandengroep elk jaar bijna 100.000 toeristen. De afgelopen jaren is de groei met 10% toegenomen, en hoewel het eiland niet met dezelfde toeristische problemen kampt als bijvoorbeeld Venetië, is de natuurlijke omgeving wel erg kwetsbaar en gevoelig gebleken voor de toegenomen toerisme.

Meld je als vrijwilliger aan voor het opknap-project op de Faeröer. Foto: pixdeluxe / iStock

'Voor ons draait toerisme niet alleen om aantallen', zegt Visit Faroe Islands-directeur Guðrið Højgaard. 'Elk jaar verwelkomen wij toeristen naar ons eiland, maar we dragen ook de verantwoordelijkheid naar onze gemeenschap en de natuur. Ons doel is om het eiland te beschermen en te behouden, zodat duurzame groei gewaarborgd blijft.'

Wil je meehelpen? Je kunt je als vrijwilliger aanmelden via de website. 

Liever een eiland met een beetje zon? Lees alles over Barbados in onze minigids!

Openingsbeeld: miroslav_1 / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram