Glastonbury's Beat Hotel organiseert festival in Marrakesh

Redactie Lonely Planet
Glastonbury's Beat Hotel organiseert festival in Marrakesh

The Beat Hotel van Glastonbury festival maakt binnenkort een internationale uitstap en organiseert van 28 tot 31 maart een festival in Marrakesh. Een zonnig alternatatief voor het populaire festival in Engeland.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Amandine Huyghe Adam (@dinehuygheadam) op

Het festival is te vinden in het bobo-chique Fella Hotel op slechts 20 minuten van de kronkelende souks van de oude stad van Marrakesh. Marokko biedt niet alleen de geweldige locatie, er staan ook locale artiesten op het programma die de eclectische muziekscene van het land vertegenwoordigen. Ook nabijgelegen restaurants zoals Nomad dragen bij met exclusieve gerechten voor het festival. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scott Bartlett (@steamrunnerpics) op

The Beat Hotel is een stage op het wereldberoemde Glastonbury festival dat begon in 2011 en al snel een populaire plek tijdens een weekend Glastonbury werd. De naam is geleend van het hotel in Parijs waar de beroemde beatgeneratie schrijvers en dichters overnachtten. 

Naast sets van verschillende dj’s en artiesten als Maribou State en Laraaji heeft het festival een literair programma en wordt er een fototour door Marrakesh georganiseerd. Het festivalterrein is vier dagen lang open van 10:00 uur tot 04:00 de volgende ochtend. De tweede ronde tickets worden nu verkocht voor €150. Kijk voor meer informatie op de website van The Beat Hotel. 

Wil je nog meer doen tijdens je verblijf in Marrakesh? Lees ook: Op de fiets door de medina van Marrakesh.  

Openingsbeeld: Matej Kastelic/Shutterstock


Volg Lonely Planet op Instagram