Ga de snelweg op met deze futuristische caravan

Redactie Lonely Planet
Ga de snelweg op met deze futuristische caravan

On the road zijn doet wat met je. Het gevoel van vrijheid en avontuur heeft een bepaalde aantrekkingskracht en is ondanks de dalende vliegprijzen voor veel mensen nog steeds de favoriete manier van reizen. Nu komt Polydrops met het concept “hitting the highway into the future”, met deze supermoderne en multifunctionele caravan van aluminium.

De Polydrop trailer is ontwikkeld door ontwerper Kyung-Hyun Lew, die al een tijd rondliep met het idee om een mobiele ruimte te creëren. Het eerste prototype van de handgemaakte trailer werd gebouwd in 2017 en gebruikte Lew zelf om een jaar lang te reizen met zijn vrouw. Tijdens deze reis kregen ze veel positieve reacties op het unieke ontwerp van de caravan, wat Lew inspireerde om een bedrijf te starten.

‘Ik heb geen camping-trailer ontworpen; het is een privéruimte waarmee je kunt reizen’, benadrukt Kyung-Hyun Lew. ‘Mijn vrouw en ik gebruiken de trailer niet alleen om mee te reizen, maar ook als persoonlijke ruimte op bijvoorbeeld parkeerplaatsen en als micro-kantoor. Het idee van een eigen ruimte, die ons vrij laat om te gaan en staan waar we willen, gaf tijdens het ontwikkelingsproces de meeste voldoening’.

De nieuwste versie weegt maar 344 kilo, heeft een aluminium frame en komt met een volledig onafhankelijke wielophanging met hydraulische remmen. In de houten cabine past naast opbergruimte ook een twijfelaar voor twee personen. Het elektronische systeem wordt aangedreven door een 100-watt zonnepaneel voor licht en verwarming.

De Polydrop trailer is te koop vanaf 7926 euro, en zal volgens Kyung-Hyun straks ook te huren zijn in de omgeving van Los Angeles. Meer informatie over Polydrops vind je op de website.

Iets meer ruimte? Met deze campers van CargoCamp ga je voor relatief weinig geld de weg op.

Openingsbeeld: IakovKalinin / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram