Ervaar zeven nachten in zeven unieke Zweedse boomhutten

Redactie Lonely Planet
Ervaar zeven nachten in zeven unieke Zweedse boomhutten

Slapen in een boomhut is tegenwoordig niet alleen een kinderwens, maar ook voor reizigers is dit steeds aantrekkelijker. Het geeft je kans om nog meer te genieten van de omgeving en op te staan met prachtige uitzichten. Met dit in de gedachtegang is er een nieuw reisavontuur voor op je bucketlist ontstaan. In Zweden is het namelijk mogelijk om zeven nachten in zeven verschillende unieke boomhutten te slapen.

De “Seven Nights Seven Rooms” route is te boeken in het Treehotel in Luleå van augustus tot november. Elke boomhut heeft zijn eigen bijzondere eigenschappen die variëren van ontwerp en plek. Deze ervaring is meer dan alleen overnachten aangezien het gepaard gaat met activiteiten en maaltijden die aansluiten bij het type boomhut waar je die nacht verblijft. Dat betekent dus dat elke dag een compleet andere ervaring op zich is voor iedere reiziger die van avontuur, cultuur en architectuur houdt. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Treehotel (@treehotel) op

Het avontuur begint bij de accommodatie Dragonfly die eruitziet als een insect dat tussen de bomen is genesteld. De boomhut is gemaakt van roestbruin plaatwerk met een compleet houten interieur. De Dragonfly heeft daarnaast gigantische ramen die ervoor zorgen dat je midden in de natuur wakker wordt. De tweede nacht spendeer je in The Blue Cone. Deze helderrode accommodatie is te bereiken via een brug vanaf een nabijgelegen heuvel. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Treehotel (@treehotel) op

Er wordt de derde dag geslapen in The UFO, en deze ziet er naar verwachting inderdaad uit als een ufo die zich tussen de boomtoppen heeft verstopt. Het thema bij deze dag is “out of this world” en je gaat met een expert sterren kijken. Met een beetje geluk is het zelfs mogelijk om op deze derde dag het noorderlicht te zien. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Treehotel (@treehotel) op

De Mirrorcube is een schuilplaats tussen de bomen met muren van spiegels. Hierdoor wordt de omgeving gereflecteerd op de buitenkant van de boomhut. De zes panoramische ramen brengen het buitenleven naar binnen waardoor de boomhut niet alleen bijzonder is van de buitenkant, maar ook van de binnenkant. 

Een nieuwe dag laat zien dat de natuur en luxe samengevoegd kunnen worden in de “forest spa”. Hier kun je lekker ontspannen met een klassieke Zweedse massage en gebruik maken van de sauna en jacuzzi. Deze dag wordt afgesloten met een nacht in het gecamoufleerde Bird’s Nest waarbij je in de ochtend wakker wordt gemaakt door het getjilp van vogels. Deze bijzondere slaapplek ziet er letterlijk uit als een vogelnest met een wirwar van takken aan de buitenkant. Dag zes begint met een wandeling waarbij je de kans krijgt om opzoek te gaan naar wildlife terwijl je omgeven wordt door de prachtige natuur. Je sluit deze avond af met een nacht in The Cabin die een dakterras heeft zodat je na een lange dag de sterrenhemel kunt bewonderen. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Treehotel (@treehotel) op

Als afsluiting van deze ervaring wordt er op de laatste dag nog even teruggekeken op zeven unieke dagen. In de avond wordt er een zevengangendiner geserveerd waarbij elke gang geïnspireerd is op een van de accomodaties. Hierna kun je gaan genieten van alweer de laatste nacht in de boomhut 7th Room. Deze accommodatie is hoog in de bomen geplaatst en geeft een panoramisch uitzicht op de Lule River. Wederom krijg je hier de kans om het noorderlicht te zien. 

Het “Seven Nights, Seven Rooms” reispakket wordt aangeboden door Off the Map Travel. 

Openingsbeeld:  AndreAnita / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram