Een bezoek aan St. Helena wordt nu makkelijker dan ooit

Redactie Lonely Planet
Een bezoek aan St. Helena wordt nu makkelijker dan ooit

Het gaat makkelijker worden om het afgelegen eiland St. Helena te bezoeken met de komst van een nieuwe wekelijkse vlucht vanaf Kaapstad.

Tot 2017 was de enige manier om naar het Britse overzeese gebied in de zuidelijke Atlantische Oceaan te reizen door middel van een vijf-daagse bootreis vanuit Kaapstad, Zuid-Afrika. Dat weerhield een boel reizigers om de oversteek te maken. Met de komst van een nieuw vliegveld kwam daar echter verandering in en werden er commerciële vluchten gestart vanuit Johannesburg, waardoor de reistijd slechts zes uur duurde. 

Nu laat St. Helena Tourism weten dat er een tweede wekelijkse vlucht vanuit Kaapstad gaat komen, van december 2019 tot maart 2020. De vluchten zullen elke dinsdag plaatsvinden, die vanuit Johannesburg vinden plaats op zaterdag. Beide routes worden verzorgt door SA Airlink.

St. Helena is een van de meest afgelegen bewoonde eilanden ter wereld en staat bekend als de plek waar Napoleon zijn laatste dagen in ballingschap doorbracht. Het heeft een spectaculair landschap en biedt vanwege de afgelegen locatie een thuis voor zo’n 500 endemische soorten, waardoor het eiland ook wel de bijnaam "de Galápagos van de Zuid-Atlantische Oceaan" heeft. 

Lees ook: Galápagos, geheimen van de evolutie.

Openingsbeeld: rosn123 / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram