Dj's brengen mensen vanaf het balkon in een feeststemming

Redactie Lonely Planet
Dj's brengen mensen vanaf het balkon in een feeststemming

Sommige dj’s helpen mensen tijdens deze toch wat saaie en eenzame dagen, door ze op te vrolijken met een feestje. Dit gewoon veilig vanaf hun balkon. 

Veel dj's hebben tijdelijk geen werk door de uitbraak van het coronavirus. Clubs, festivals en concerten worden afgelast. Nu delen sommigen hun talent alsnog met de wereld, maar dan veilig vanuit huis. 

Dit is vooral in Italië en Spanje te merken, waar de bevolking enkel het huis mag verlaten voor noodzakelijke redenen. Aangezien deze situatie waarschijnlijk nog wel even gaat duren, kan het genieten van de muziek vanaf het balkon de nieuwe vorm van feesten worden. Het zal in ieder geval veel vrolijkheid met zich meebrengen en ook degenen die niet in flatgebouwen wonen worden niet buitengesloten. 

Sommige dj’s zenden online livestreams uit die voor iedereen toegankelijk zijn. Zo organiseert DJ D-Nice ‘Homeschool’ sessies, die hij live op Instagram deelt. Dit initiatief is gestart nadat ook zijn geplande optredens voor South by Southwest en Coachelle werden geannuleerd. Zijn eerste sessie was opgedragen aan de medewerkers in de zorg, die in de frontlinie levens redden.

Ook in Nederland worden er livestreams uitgezonden. Zo kun je vanaf vrijdagmiddag via de onlinekanalen van SLAM! live sets volgen van onder andere Sam Feldt, Nicky Romero en Kris Kross Amsterdam. De dj’s en producers treden live op vanuit hun eigen woonkamers.

Niet zo’n liefhebber van clubmuziek? Er worden ook initiatieven opgestart vanuit andere genres. Zoals bijvoorbeeld het Met Opera dat online opera’s streamt, en muzikanten als Bono die voor online vermaak zorgen voor hun fans. We moeten tegenwoordig misschien afstand houden van elkaar, maar dat betekent niet dat we niet alsnog samen kunnen feesten. 

Openingsbeeld: 


Volg Lonely Planet op Instagram