Dit zijn 's werelds beste steden voor vegans

Redactie Lonely Planet

Londen is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de meest vegan-vriendelijke stad ter wereld, gevolgd door Berlijn, New York en Los Angeles.

Londen heeft 125 veganistische restaurants, kraampjes, bakkerijen, cafés, smoothiebars en zelfs een veganistische kaaswinkel genaamd La Fauxmagerie. Plaatsen als The Temple of Seitan, met hun kenmerkende plantaardige kip, en hamburgerketen Neat Burger hebben de afgelopen jaren geholpen vleesvrij dineren in de mainstream te krijgen. Om nog maar te zwijgen van etnische favorieten zoals Andu Cafe met een Ethiopische veganistische keuken en Mauritiaans en Caribisch geïnspireerd restaurant Rogue Vegan. Misschien is het dan niet verwonderlijk dat Londen voor het tweede achtereenvolgende jaar door de online veganistische restaurantgids Happy Cow is uitgeroepen tot de meest veganistische stad ter wereld.

Bij het samenstellen van de lijst hield Happy Cow rekening met drie factoren: de algehele indruk van de veganistische vriendelijkheid van een stad (ondersteund door het team van lokale ambassadeurs); het aantal plantaardige restaurants binnen een bepaalde straal in de stad; en het aantal restaurants met veganistische en vegetarische opties in dat gebied.

Met een ongelooflijk gevarieerde scala aan keukens is New York een uitstekende stad voor veganisten en werd tweede op de lijst, met een respectabele 111 veganistische eetgelegenheden binnen een straal van 8 kilometer in de stad. Een paar favorieten van Happy Cow zijn P.S. Kitchen en de Vegan Food Court, dat veganistische en portemonnee-vriendelijke gelegenheden onder één dak brengt. Voor meer luxe ervaringen staan Blossom, Avant Garden en XYST bekend om hun geweldige veganistische gerechten. 

Op de derde plaats staat Berlijn, bekend om de "veganistische döner kebab van wereldklasse" bij Vöner der Vegetarische Döner, 1990 Vegan Living voor de Vietnamese tapas-achtige gerechten en Cafe Vux voor het budgetvriendelijke veganistische menu. Berlijn wordt gevolgd door Los Angeles, de thuisbasis van gezondheidsbewuste beroemdheden en, volgens Happy Cow, 's werelds eerste en enige Cubaanse veganistische restaurant, Equelecua Cuban Cafe.

De top 10-lijst is compleet met Toronto, Warschau, Bangkok, Tel Aviv, Portland en Praag. Kijk hier voor de gedetailleerde lijst. 

Openingsbeeld: Anna_Shepulova / iStock