Deze toerist betaalde €43 voor twee koffie en water in café Venetië

Redactie Lonely Planet
Deze toerist betaalde €43 voor twee koffie en water in café Venetië

Drink je tijdens je vakantie gezellig twee kopjes koffie op het terras, met twee flesjes water er bij, krijg je een rekening van maar liefst €43! Het overkwam de Italiaanse Juan Carlos Bustamante tijdens een bezoek aan Venetië.

De vakantieganger moest €11,50 voor elke kop koffie en €10 per flesje water van 25cl betalen bij Caffe Lavena: een historisch barokcafé in Piazzo San Marco. Hij plaatste vorige week een foto van zijn bonnetje van €43 op Facebook, waar deze bijna 10.000 keer werd gedeeld en meer dan 1000 reacties ontving. Het leidde tot discussies over de toeristische prijzen van Venetië. 

Een woordvoerder van Caffe Lavena heeft echter de prijzen verdedigd tegenover The Telegraph en zegt dat de extra kosten duidelijk op het menu staan en degenen die een goedkoop kopje koffie willen, dit binnen in de bar kunnen krijgen voor slechts €1,25. Daarnaast zegt hij: 'Als toeristen buiten willen zitten en genieten van de muziek van het orkest, een zicht op de klokkentoren en de Basiliek van San Marco, dan betalen ze voor een heel andere ervaring’. 

Op Trip Advisor zijn ook klachten te vinden over de hoge prijzen op het terras, maar er zijn ook positieve geluiden. Zo schrijft een bezoeker maar al te graag €15 voor een glas wijn te betalen om te kunnen genieten van de muziek en goede service. 

Lees ook: Onderzoek gestart nadat toeristen €1100 moesten betalen voor maaltijd in Venetië 

Openingsbeeld: franckreporter / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram