Deze nieuwe hiking trails openen binnenkort in Nieuw-Zeeland

Redactie Lonely Planet
Deze nieuwe hiking trails openen binnenkort in Nieuw-Zeeland

Hiken in Nieuw-Zeeland wordt steeds populairder en de bestaande trails worden dus steeds drukker. Als antwoord op de groeiende populariteit van de trails wil het Department of Conservation (DOC) drie nieuwe wandelroutes introduceren.

Dat hiken in Nieuw-Zeeland razend populair is, behoeft geen verdere uitleg natuurlijk. Het landschap is er prachtig en de routes onevenaarbaar. Momenteel heeft Nieuw-Zeeland negen wandelroutes die stuk voor stuk adembenemende landschappen, de mooiste natuurgebieden, het meest bijzondere culturele erfgoed en goed onderhouden en uitgeruste trekkershutten bevatten. Helaas worden sommige van deze routes steeds drukker, wat voor veel wandelaars de romantiek van het "alleen op de wereld" gevoel wegneemt. Door de bestaande routes verder uit te breiden wil de DOC dat gevoel weer terugbrengen.

De negen bekende Great Walks moeten worden uitgebreid om het groeiende aantal hikers genoeg ruimte te bieden. In samenwerking met onder andere de Māori gemeenschap is de DOC bezig nieuwe Great Walks te realiseren. Te Paki Coastal Track in Northland, de Hump Ridge Track in Southland en de Queen Charlotte Track in de Marlborough Sounds zijn alle drie kandidaat voor verdere ontwikkeling.  

Het uitzicht vanaf de Queen Charlotte Track | Foto: Michael Fichtner / iStock

Vorig jaar vroeg de DOC het publiek om mee te denken over bestaande routes die potentieel uitgebreid zouden kunnen worden. Daar kwamen de Te Paki Coastal Track, de Hump Ridge Track en de Queen Charlotte Track als meest geschikt uit de bus. Als alles goed gaat moeten deze drie routes in 2021 Great Walk waardig zijn.

De Tarawera Trail en Wairau/Molesworth hebben de top drie net niet gehaald, maar zijn als kandidaten voor in de verdere toekomst aangemerkt. Wil je dus écht ultiem dat alleen op de wereld gevoel ervaren, zet deze twee routes dan gauw op je bucketlist voordat de rest van de wereld ze ontdekt!

Lees hier meer over hiken in Nieuw-Zeeland.

Openingsbeeld: Sorajack / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram