Deze luchtvaartmaatschappij serveert duurzame veganistische burgers

Redactie Lonely Planet
Deze luchtvaartmaatschappij serveert duurzame veganistische burgers

Air New Zealand is de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die de bekroonde plantaardige Impossible Burger op het menu heeft staan. Het is nu onderdeel van het Business Premier-menu op vluchten van Los Angeles naar Auckland voor drie maanden. 

De duurzame burger die er eruitziet en smaakt als een ‘echte’ burger valt niet alleen in de smaak bij vegans, vegetariërs en flexitariërs, ook vleesliefhebbers hebben laten weten de burger erg smakelijke te vinden. Het geheime ingrediënt van de Amerikaanse start-up Impossible Foods is een ijzerhoudend molecuul dat afkomstig is van de wortels van sojaplanten. Deze heem is hetzelfde als die wordt aangetroffen in dierlijk vlees, waardoor de plantaardige burger op dezelfde manier kan worden gebakken en hetzelfde ruikt en smaakt als rundvlees. 

Niet iedereen in Nieuw-Zeeland is echter blij met deze bijdrage aan een veganistische toekomst. De zittende minister-president van het land beschuldigt Air New Zealand zelfs er van dat ze de regionale rundvleesboereu de rug toekeren. De Silicon Valley food-technici van Impossible Foods worden als concurrent gezien voor hun nationale product: vlees. Impossible Foods zegt daarop dat ze enkel proberen om te gaan met de urgente milieuproblemen zoals de klimaatverandering. 

Openingsbeeld: Impossible Foods


Volg Lonely Planet op Instagram