Deze Italiaanse regio betaalt je €700 per maand om er te wonen

Redactie Lonely Planet
Deze Italiaanse regio betaalt je €700 per maand om er te wonen

Er is een regio in Italië die je drie jaar lang elke maand betaalt als je ervoor kiest daarheen te verhuizen.

De regio Molise ligt in het zuiden van Italië en het is waarschijnlijk een van de minst bekende gebieden van het land - zo onbekend dat er onder de Italianen veel grappen zijn dat Molise niet bestaat (er zijn zelfs memes met “Molisn’t”). Maar nu de bevolking de laatste jaren flink is afgenomen, heeft de regering van de regio besloten een project te starten om nieuwe bewoners naar het gebied te trekken. Verschillende andere Italiaanse regio’s probeerden vergelijkbare oplossingen, zoals huizen te koop aanbieden voor de symbolische prijs van €1.

De regeling wordt “Active Residence Income” genoemd en is bedacht door regionaal raadslid Antonio Tedesco. Het doel is om de ontvolking te bestrijden, de economie nieuw leven in te blazen en nieuwe banen te creëren. De manier waarop dit gedaan wordt is door alle nieuwe inwoners voor maximaal drie jaar elke maand €700 te betalen om hen te helpen bij het opbouwen van hun bedrijf.

Het oprichten van nieuwe bedrijven is een van de twee vereisten waaraan nieuwe bewoners moeten voldoen, samen met de keuze om in een dorp met minder dan 2000 inwoners te wonen. Dat zou eenvoudig genoeg moeten zijn, aangezien meer dan 100 van de 136 dorpen in deze categorie passen. Molise heeft voor de regeling een totaalfonds van €1 miljoen samengesteld.

Aanvragen kunnen nog twee maanden worden ingediend en worden zorgvuldig geëvalueerd voordat de selectie wordt gemaakt. Als dit misschien iets is waar je naar op zoek was om je leven te veranderen, kun je voor meer informatie terecht in het Molise Bulletin

Openingsbeeld: Freeartist / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram