Breng een nacht door in een glazen iglo op de Noordpool

Redactie Lonely Planet
Breng een nacht door in een glazen iglo op de Noordpool

Reizigers kunnen de nacht doorbrengen in een van tien verwarmde koepels op de Noordpool, slapend onder de sterrenhemel op een van de meest exclusieve reisbestemmingen ter wereld. 

De bijzondere koepels zijn echter slecht een maand te huur, namelijk in april 2020. North Pole Igloos hotel opent dan omdat april de enige maand in het jaar is dat gasten veilig naar de Noordpool kunnen reizen. De Noordpool kan worden bereikt per helikopter in april en per schip in juni en juli en jaarlijks maken slechts duizend mensen de reis. Volgens Janne Honkanen, oprichter van Luxury Action, die hoogwaardige op maat gemaakt reiservaring biedt in Finland, Lapland en andere Noordse landen, kunnen de iglo’s ook worden geplaatst bij de gletsjers in Svalbard - de archipel halverwege Noorwegen en de Noordpool - op andere momenten van het jaar.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Luxury Action - Private Travel (@luxuryaction) op

De verwarmde iglo’s zijn getest in extreme Arctische weersomstandigheden en hebben een eigen badkamer. Het plafond en de muur zijn van glas waardoor gasten een worden met de natuur en het noorderlicht kunnen ervaren. ‘Afhankelijk van de weersomstandigheden verplaatsen we de verwarmde glazen iglo’s naar de veiligste plaatsen rond de Arctische gletsjers’, zegt Janne. ‘Het North Pole Igloos hotel is verplaatsbaar en duurzaam, maar nog steeds een beetje extreem’. 

Nog één groot nadeel aan de bijzondere accommodatie: voor de ervaring betaal je vanaf €95.000 per persoon, dat is inclusief twee nachten op Svalbard, vluchten en alle logistiek tussen daar en de Noordpool en een nacht op de Noordpool in het iglohotel inclusief kampmanager, arctische wildereisgids, chef-kok en beveiligingsdiensten.

Kijk hier voor meer informatie over het North Pole Igloos hotel. 

Openingsbeeld: sodar99 / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram