Binnenkort reis je voor €200 naar New York vanaf Schiphol

Redactie Lonely Planet
Binnenkort reis je voor €200 naar New York  vanaf Schiphol

Binnenkort wordt een vliegticket naar New York vanuit Nederland een stuk goedkoper. De Europese Commissie heeft Luchtvaartmaatschappij KLM gedwongen om start- en landingsrechten af te staan aan minder dure maatschappijen.

Afgelopen jaar werden er 500.000 vluchtbewegingen gemaakt op Schiphol. Luchtvaartmaatschappij KLM heeft een monopoliepositie aangenomen, doordat ze geen start- en landingsrechten gaven aan goedkope maatschappijen zoals Norwegian Air. Omdat er zoveel aanvragen zijn voor Schiphol door heel veel maatschappijen kwamen de kleinere er feitelijk niet doorheen.

Passagiers zijn vaak genoodzaakt om te boeken via KLM, waardoor ze vervolgens duurder uit zijn. KLM en Delta, de Amerikaanse partner van KLM, zijn nu door de Europese Comissie verplicht om zogenaamde "slots" af te staan voor concurrerende maatschappijen die ook vluchten naar New York aanbieden.

Vanaf mei gaat Norwegian Air vier keer per week tussen Amsterdam en New York vliegen voor de prijs van maar €200,-. Dat scheelt ons bijna de helft van de volle prijs die je nu neer moet leggen. 

Wil je weten hoe je nog minder betaalt voor je vliegtickets? Check deze tips!

Openingsbeeld: studioportosabbia / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram