Bijzondere overnachting: zero-emissions hut in Finland

Redactie Lonely Planet
Bijzondere overnachting: zero-emissions hut in Finland

Elke reiziger heeft een ander idee van ontspanning, maar voor velen is het idee om te ontsnappen aan de drukte van de stad en je op te laden in de natuur een goede optie. Tot rust kom je zeker in deze bijzondere zero-emissions hut midden in de prachtige Finse natuur.

De hut is gebouwd op het eiland Vallisaari voor de kust van Helsinki en is ontworpen door de Finse Robin Falck. Het werd gebouwd als experiment over duurzaamheid waarbij wordt onderzocht hoe mensen met minder kunnen leven terwijl ze meer tijd besteden aan het genieten van de natuur. De hut van negen vierkante meter heeft een schuin dak en een groot raam en is gemaakt van volledig duurzame materialen. Binnen staan twee veldbedden en een klein fornuis en heb je een prachtig uitzicht op de natuur. 

Prachtig uitzicht | Foto: Neste

De Nolla hut is te huren via Airbnb. Het is zo ontworpen dat er geen bouwvergunning voor nodig is geweest en de omgeving niet geschaad wordt. Elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen en de kachel werkt op speciale Diesel gemaakt van 100% afvalresten. De hut staat tot september in Vallisaari. Kijk hier voor meer informatie en boekingen. 

Lees ook: Eet en drink als een Fin in Helsinki 

Openingsbeeld: Neste


Volg Lonely Planet op Instagram