Bijzondere overnachting: Glamping in Kroatië

Redactie Lonely Planet
Bijzondere overnachting: Glamping in Kroatië

Toe aan een vakantie met een beetje luxe? In Kroatië kun je heerlijk kamperen in het Arena One 99 Glamping-resort.

Het kampeerterrein ligt in het rustige plaatsje Pomer in het zuiden van Istrië dichtbij de prachtige blue flag stranden. De camping heeft 199 luxe glampingtenten in verschillende groottes. Zo heb je de mini-lodges, perfect voor stellen en voorzien van beddengoed van Egyptische katoen, Elemis-toiletartikelen, een flatscreen-tv, BOSE-sounddocksysteem, ILLY-espressoapparaat, Handy-smartphone en een intiem terras met houten vloer. Ook is er een charmante Adriatic Suite die in het meest afgelegen gedeelte van het bos van het resort staat. De tenten met twee slaapkamers, lodge-tenten en safaritenten, zijn precies zo ingericht als de mini-lodges, maar hebben daarnaast een keuken en meer leefruimte, zodat ze geschikt zijn voor vier tot zes personen.

Activiteiten

Naast de fijne slaapverblijven beschikt de camping over de verschillende faciliteiten en activiteiten om tot jezelf te komen en op te laden. Zo is er een wellness- en fitnesscentrum waar gasten in een ontspannen sfeer kunnen bijkomen door meditatielessen, oefeningen voor een betere houding, een programma voor ontspanningstechnieken en yoga. Voor de avonturiers zijn er activiteiten als kajakken, fietsen of dagtrips zoals een bezoek aan het beschermde natuurgebied Brijuni-eiland. Kinderen kunnen zich uitleven met creatieve workshops, tuinieren, zwemles, yoga en pilates.

Arena One 99 Glamping is omringd met veel restaurants, lounge- en strandbarren, een supermarkt en een verswinkel met een gevarieerd aanbod van streekproducten zoals verse pastagerechten, wijnen uit Istrië, vis, vlees en delicatessen die bereid zijn met Istrische truffels. Het resort beschikt ook over een oplader voor elektrische auto’s en een parking bij de ingang en er is elektrisch shuttlevervoer beschikbaar voor transfers van en naar de luchthaven in Pula.

Tarieven starten vanaf € 81 per nacht, op basis van 1-2 personen in een mini-lodge. Ga voor meer informatie en reserveringen naar www.arenacamps.com/en/camps-istria/camping-arena-pomer.

Afbeeldingen: Arena One 99 Glamping


Volg Lonely Planet op Instagram