Beleef het leven op Mars in deze Spaanse grot

Redactie Lonely Planet
Beleef het leven op Mars in deze Spaanse grot

Sinds het begin van de tijd kijkt de mensheid al op naar de kosmos en vraagt zich af hoe het bestaan zou kunnen zijn buiten onze eigen blauwe planeet. Nu zijn we misschien dichterbij het beantwoorden van deze vraag, dankzij een nieuw project dat is opgezet in het noorden van Spanje en het leven op Mars nabootst. 

Het Ares Space Station, gelegen in een 50 meter hoge en 1,2 kilometer lange grot in Cantabrië, is gebouwd op een geïsoleerde locatie die de barre omstandigheden op Mars imiteert. Het is gebouwd door een team van wetenschappers, architecten en ingenieurs en biedt plek voor tien deelnemers om verschillende tests en missies mee uit te voeren. Er zijn onderzoekslaboratoria aanwezig, evenals op maat gemaakte astronautenkostuums, waterproductiesystemen, recreatiegebieden, een sportschool en een robotverkenner. Degenen die geïnteresseerd zijn in deelname aan de ervaring, moeten fysieke en psychosociale tests afnemen om er zeker van te zijn dat ze geschikt zijn. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Astroland Agency (@astrolandagency) op

Tot nu toe heeft het team verschillende tests en één officiële missie uitgevoerd. De ervaring kost €5000 en omvat een 26-daagse online training voor de missie, drie dagen intensieve training in Santander, drie nachten in het Ares Station en een nacht in een hotel in Santander met een gala-diner en prijsuitreiking. 

Hoewel er wel meer stations zijn gebouwd om het leven op andere planeten te testen, zijn deze altijd alleen maar open geweest voor professionals uit het vakgebied. Ares Space Station is de enige ervaring in zijn soort die mensen van verschillende achtergronden deze mogelijkheid biedt.  

Kijk voor meer informatie op de officiële website.  

Openingsbeeld: South_agency / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram