Aanmodderen in vulkanisch erfgoed van Taiwan

Jasmijn Wijnbergen
Aanmodderen in vulkanisch erfgoed van Taiwan

Taiwan heeft een gevarieerd landschap van brede laagvlakten in het westen en prachtige beboste bergen in het oosten. Het eilandje vlak voor de zuidoostkust van China is rijk aan vulkanisch gesteente en geothermische bronnen, erfenis van de ligging op verschillende tectonische platen. Vandaag de dag heeft Taiwan geen werkende vulkanen meer, maar het zeker de moeite waard om deze spitsen alsnog te bezoeken.

Vulkanen

Een schitterend plaatje is de vulkanengroep Chilung, helemaal in het noorden van het land. Een wandeling naar de top duurt ongeveer een uur en levert een prachtig uitzicht op over hoofdstad Taipei en Keelung. Ten westen van Taiwan ligt Penghu, of Pescadores, een eilandengroep die door vulkanische activiteit ontstaan is. Deze archipel is waarlijk een paradijs van witte stranden, authentieke woningen en mooie tempels. Het is een walhalla voor elke surfer of snorkelaar.

heetwaterbronnen in Taiwan | Foto: outcast85 / iStock

Warmwaterbronnen

De aanwezigheid van vulkanen heeft ervoor gezorgd dat het grondwater verwarmd werd. Dit resulteerde in het ontstaan van heetwaterbronnen. Taiwan kent meer dan honderd van deze hot springs, waarvan de Guanziling Hot Spring, Jiaoxi Hot Spring en Beitou Hot Spring de mooiste zijn. In deze spa’s kun je echt tot rust komen en genieten van het prachtige bergachtige landschap waardoor je omringd wordt, terwijl je een heerlijk modderbad neemt.

Lees ook: Dit Airbnb-huis staat aan de voet van een actieve vulkaan.

Openingsbeeld: nayuki / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram