Minigids: Natuur in Vancouver

Redactie Lonely Planet
Minigids: Natuur in Vancouver

Het Canadese juweel van stadsgroen, het grote en geliefde Stanley Park, is maar een van de vele hoogtepunten qua buitenleven in Vancouver. Met deze lijst ontdek je de leukste buitenactiviteiten in de stad.

 Bezienswaardigheden

A-maze-ing Laughter
(Morton Park)

Het meest gefotografeerde openbare kunstwerk van Vancouver (van de moderne Chinese kunstenaar Yue Minjun) staat op loopafstand van English Bay Beach. Verwacht groepen glimlachende bezoekers die foto’s maken van de 14 grote bronzen beelden, die er allemaal uitzien alsof ze op het punt staan om in lachen uit te barsten.

Grandview Park
(Commercial Drive, tussen Charles & William Street)

Dit park aan de Drive is genoemd naar het uitzicht tussen de bomen door: in het noorden zie je de North Shore-bergen en in het westen de glimmende torens van het stadscentrum.

Granville Island Public Market
(granvilleisland.com/publicmarket; Johnston Street)

Het hoogtepunt van Granville Island is de overdekte Public Market, een overweldigende mix van vis, kaas, fruit en bakkerswaar. Verzamel alles voor een picknick in het nabije Vanier Park of ga voor het internationale eten. Als je buiten de piekuren dineert heb je meer kans op een tafel.

Activiteiten 

Britannia Community Centre
(britanniacentre.org; Napier Street 1661)

Deze populaire ijsbaan is het hele jaar open en biedt schaatslessen en evenementen, waaronder vrouwenhockey, avondhockey met gemengde teams en avondschaatsen voor volwassenen.

Cypress Mountain
(cypressmountain.com; Cypress Bowl Road,West Vancouver)

In de winter verandert Cypress Provincial Park, ongeveer 8 kilometer ten noorden van West Vancouver via Highway 99, in het resort Cypress Mountain. Er komen dan veel locals op af vanwege de 53 pistes, sneeuwschoenpaden, skitoegang in het wild en een gezinsvriendelijke, zesdelige snowtubingbaan. In de warmere maanden is het Cypress Provincial Park een perfecte plek om te hiken. Het is er dan veel rustiger, waardoor je het landschap in alle kalmte bewondert. Loop omhoog vanaf Cypress Bowl Road en bewonder de skyline van Vancouver Island en kom na een dag hiken bij in Crazy Raven Bar & Grill voor een biertje op het terras.

Entertainment

Vancouver Symphony Orchestra
(vancouversymphony.ca)

Het stadsorkest speelt klassieke en populaire muziekconcerten in de stad en daarbuiten in zalen, zoals het statige Orpheum Theatre, en buitenlocaties, zoals Stanley Park.

Slapen

YWCA Hotel €
Voor backpackers
(ywcahotel.com; Beatty St 733)

Goede prijs, goede locatie met goed onderhouden (maar simpele) kamers. Er zijn meerdere opties: kamers voor één tot vijf personen en gedeelde of eigen badkamers. Elke kamer heeft een minikoelkast en gasten kunnen gebruikmaken van de drie grote gedeelde keukens. Ttoegang tot het YWCA Health Centre inbegrepen.

St Regis Hotel €€
Voor luxe
(stregishotel.com; Dunsmuir Street 602)

De laatste tijd is dit hotel getransformeerd tot een kunstzinnig verblijf in een gebouw uit 1913. In het oude gebouw zijn alle kamers van verschillende grootte, doch stijlvol. Ze hebben behang dat op leer lijkt, beddengoed in aardekleuren, flatscreen-tv’s en multimediahubs. Inclusief warm ontbijt, een sportschool in de buurt en gratis internationaal bellen. 

Fairmont Pacific Rim €€€
Voor gedenkwaardig uitzicht
(fairmont.com/pacificrim; Canada Place 1038)

Dit chique hotel met 377 kamers, dichtbij het Convention Centre, is uitmuntend. Veel kamers hebben stadszicht, maar sommige hebben een adembenemend uitzicht op het water. Geniet van het uitzicht in een bubbelbad of vierkant Japans bad onder het genot van een glas champagne. Als bonus zijn er gratis fietsen en een zwembad op het dak. 

Meer informatie

Lees onze reisgids Vancouver

(Eng.; shop.lonelyplanet.com; €17,50) of Pocket Vancouver (Eng.; shop.lonelyplanet.com; €10,50). Beide ook verkrijgbaar als e-book (respectievelijk €12,25 en €6,96).

De volledige minigids vind je in het meinummer van Lonely Planet magazine, deze kun je hier bestellen.

Openingsbeeld: Nickdelrosario / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram