Welkom in Malaga


Malaga is een compleet andere plek dan aangrenzend Costa del Sol: een historisch en cultureel rijke provinciale hoofdstad die lang in de schaduw heeft gelegen van iconische Andalusische steden als Granada, Córdoba en Sevilla. Toch heeft de stad zich snel ontwikkeld tot cultuurstad van de provincie en wordt de zogeheten ‘mile of art’ uit Malaga vergeleken met Madrid, en de dynamiek en fine dining met Barcelona.

Het smaakvol gerestaureerde historisch centrum is een genot: de gotische kathedraal wordt omringd door smalle straatjes met traditionele en moderne bars en winkels die variëren van idiosyncratische familiezaakjes tot urban-chic en moderne zaken. Kijk omhoog om te genieten van een skyline die het eclectische karakter van de stad weerspiegeld: kerktorens met rode daken en grote appartementsgebouwen verdringen elkaar voor een beetje ruimte en het 11de-eeuwse Castillo de Gibralfaro staat hier statig als een grande dame tussenin, met het mooiste uitzicht van allemaal.

Ook de vervallen voormalige haven is volledig hersteld: passagiers van cruiseschepen dragen nu bij aan de schatkist en de algemene groei in toerisme in Malaga.

Openingsbeeld: WillSelarep / iStock