Overnacht in een spookachtige gevangenis

Redactie Lonely Planet
Overnacht in een spookachtige gevangenis

Voor iedereen met stalen zenuwen is er een slaapplek die op je bucketlist moet. Je kunt namelijk een nacht opgesloten doorbrengen in een historische Engelse gevangenis waarvan wordt gezegd dat dit de meest spookachtige plek in het Verenigd Koninkrijk is.

De HM Shepton Mallet gevangenis in Somerset is gebouwd in 1610. Beruchte gevangenen hebben hier opgesloten gezeten zoals de Kray-tweeling, Reggie en Ronnie. Er zijn hier veel doodvonnissen getekend met de laatste ophanging in 1945. De gevangenis is gesloten in 2013, en wordt sindsdien enkel gebruikt voor toeristische doeleinden zoals begeleide en onbegeleide rondleidingen. Je kan de victoriaanse gevangenisvleugel en de verborgen cel uit 1610 ontdekken, en verder kun je luisteren naar verhalen van ex-gevangenen. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Shepton Mallet Prison (@sheptonprison) op

Om dit allemaal nog spannender te maken is er ook nog de mogelijkheid voor bezoekers om hier te overnachten in een gevangeniscel. “A Night Behind Bars” is een 12 uur durende ervaring waarbij je een cel mag kiezen in de B-vleugel zodat je kunt ervaren hoe het is om in een echte gevangenis te slapen. Je moet zelf zorgen dat je een zaklamp en slaapspullen meeneemt aangezien er geen matrassen aanwezig zijn.  

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Shepton Mallet Prison (@sheptonprison) op

Het team van Jailhouse Tours is de hele nacht aanwezig op het terrein, waar zij verhalen vertellen over de geschiedenis van de gevangenis. Je komt hier uiteraard niet alleen voor de gevangeniservaring, maar ook omdat het een spookachtige plek is. Je krijgt dan ook een rondleiding wanneer het donker is en je kunt vrij rondlopen om op zoek te gaan naar achtergebleven geesten. Hiernaast is de bar open voor het nuttigen van een drankje en kun je in de ochtend genieten van pap als ontbijt. 

Tickets voor een overnachting op 13 oktober kunnen worden geboekt via Jailhouse Tours. 

Openingsbeeld: MivPiv/iStock


Volg Lonely Planet op Instagram