Wat te doen in Seaport District in Boston

Redactie Lonely Planet
Wat te doen in Seaport District in Boston

Het Seaport Disctrict van Boston was ooit een kaal en verlaten terrein waar weinig te beleven viel, maar tegenwoordig is dit havengebied de meest hippe plek van de stad. Je kunt er met gemak een dag besteden en nog steeds genoeg redenen hebben om terug te komen. Kijk, doe en proef het beste van de Seaport District!

Het Boston Tea Party Museum | Foto: Kenneth Wiedemann / iStock

Boston Tea Party: schepen en museum

In Boston vond ooit de Tea Party plaats - uit onvrede over de heftige belastingen die Engeland aan Amerika oplegde, gooide een groep woeste stedelingen hier dure vrachten thee overboord. Aan deze historische gebeurtenis herinnert het Boston Tea Party museum nog steeds. Hier leer je alles over dit belangrijke hoofdstuk in de Amerikaanse geschiedenis, onder begeleiding van acteurs die in de stijl van de tijd verkleed zijn. Ook kun je aan boord stappen van schitterende replica’s van historische zeilschepen. Met een beetje geluk kun je de jaarlijkse reconstructie van de Boston Tea Party bijwonen. Kosten noch moeite worden gespaard om hier ieder jaar weer een spectaculair en overtuigend schouwspel van te maken.

Institute of Contemporary Art

Zelfs als je niet in kunst geïnteresseerd bent is dit museum een bezoekje waard. Het frisse en moderne ICA  biedt uitzicht over de zee en de imposante skyline van het Boston Financial District. Binnen vind je indrukwekkende exposities van zowel aanstormende als gevestigde kunstenaars. Daarnaast organiseert het museum regelmatig gratis rondleidingen, muziekevenementen en filmnachten. Tussen de strakke lijnen van het gebouw leeft de avant-garde van Boston.

De Boston Harbor Walk | Foto: Caitlin_W / iStock 

Wandel langs de Harbor Walk

De Boston Harbor Walk is een charmante route die langs de zee om de stad heen kronkelt. Vooral het stukje dat de Seaport District omrandt is een bezoekje waard. Hier wandel je tussen het bruisende district en de schuimende zee, langs verweerde gebouwen, heerlijke seafoodkraampjes en bijzondere attracties. Een van de trekpleisters langs de route is het Children’s Museum, dat hier al vanaf 1913 te vinden is. Dit museum is helemaal ingericht voor kinderen (maar ook leuk voor volwassenen!) en staat in het teken van kunst, wetenschap, cultuur, milieu en gezondheid. Handen uit de mouwen, want de meeste stukken zijn gemaakt om zelf mee aan de slag te gaan!

Neem een watertaxi

Als je benen moe zijn van al het slenteren langs de haven, boek je een watertaxi en verken je de rest van het Seaport District vanaf het water. Bel een watertaxi met je mobieltje of met een van de betaaltelefoons langs het water en stap aan boord op een van de vele pick-up points.

Row 34

Honger? Dan kun je bijna nergens in Boston beter terecht dan in Row 34. Dit restaurant onderstreept Boston’s reputatie voor overheerlijk, vers zeevoedsel. Maar met een eigen twist: naast de typische bereiding serveren ze de beroemde Boston oesters hier bijvoorbeeld ook in frisse Aziatische slarolletjes. Sla vooral de lobster roll niet af, dit beboterde broodje kreeft is een feest van verzadiging. De naam van het restaurant is afkomstig van de 34 rijen met oesterrekken die elke dag verse oesters aanleveren. Eet smakelijk!

Openingsbeeld: denistangneyjr / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram