Onze favoriet: Flohmarkt im Mauerpark Berlijn

Redactie Lonely Planet
Onze favoriet: Flohmarkt im Mauerpark Berlijn

Onze reislustige redactie heeft een heleboel favorieten die we graag met jullie delen! Deze week: de Flohmarkt im Mauerpark, Berlijn.

Als je een liefhebber bent van vintage kleding, retro meubels en allerlei leuke prullaria, dan mag de Flohmarkt im Mauerpark in Berlijn niet op je to-do lijstje ontbreken als je de Duitse hoofdstad bezoekt.

Dwars door de plek waar nu het Maurerpark te vinden is, liep vroeger de Berlijnse muur. Na de val namen bewoners bezit van het gebied en maakten er een park van. Nu is de flohmarkt die er wordt georganiseerd één van de meest bezochte vlooienmarkten van Berlijn. Elke zondag staan er tientallen kraampjes met kleding, meubels of zelfgemaakte sierraden. 

Genoeg plekken om even wat te drinken | Foto: NicolasMcComber / iStock

Als je de drukte wilt vermijden, en graag de mooiste pareltjes wilt scoren, kom dan direct wanneer de markt opengaat om 08.00 uur. Trek gerust een paar uur uit voor als je alles wilt zien wat wordt verkocht. Honger gekregen? Er zijn genoeg plekjes om wat eten te bestellen, zoals Thuringer Rostbratwurst of wafels, en ook een biergarten ontbreekt niet. 

Buiten de wintermaanden om is er in het daadwerkelijke park ook genoeg te beleven. Straatartiesten treden op in het openbare amfitheater en soms kun je deelnemen aan een karaokeshow. 

Flohmarkt im Mauerpark 
Bernauer Straße 63–64, 13355 Berlin – Mitte
Zondag van 08.00 tot 18.00 u

Ook onze favoriet: Lokale specialiteiten bij Local Praag. 

Openingsbeeld: visual intermezzo / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram