In Panama gelden langs de grens met Colombia veiligheidsrisico's. Lees het recente reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

Ontdek Panama


Panama kan zowel ontspannend als spannend zijn. Er zijn dromerige turquoise zeeën, rustgevende koffieboerderijen en sensationele tropische regenwouden zoals in Chiriquí. 

Natuur

De natuur van Panama smeekt erom ontdekt te worden. Bezoek bijvoorbeeld de ruïnes van Spaanse forten bij de Caribische kust of vaar door inheemse wateren met een kano. Je kunt een quetzal tegenkomen in de hooglanden of er bivakkeert een groep ongeregelde brulapen buiten je hut. Ook kan een walvis je tocht met de veerboot onverwachts heel spannend maken. Voor de avontuurlijke toerist zijn er talloze activiteiten, zoals door het regenwoud roetsjen met een kabelbaan of samen met zeeschildpadden zwemmen. Dit kleine tropische land met twee lange kusten is net een grote speeltuin.

Eindeloze zomer

In Panama en de vele verlaten eilanden in de omtrek vind je een ideaal strandleven. De Caribische zee aan de ene kant en de Grote oceaan aan de andere kant zorgen voor een afwisselende en sensationele combinatie. Ga scubaduiken met walvishaaien in de Grote Oceaan, snorkelen bij de kleurrijke koraalriffen van Bocas del Toro of zeilen in het gebied van Guna Yala. Voor surfers is dit het perfecte eiland, waar ze de beste golven voor zichzelf hebben. Een waar paradijs dus.

Panama-Stad

Panama-Stad heeft een diverse cultuur, is ambitieus, ruw en toch beschaafd. Er is een schitterende kustlijn en wolkenkrabbels glanzen vanuit de lucht. En Panama-Stad blijft moderniseren. De eerste metro is af, het historische Casco district is vernieuwd en de grootschalige uitbereiding van het kanaal is bijna afgerond. Ontdek deze stad per fiets langs de kust, bezoek de Casco of ga naar een avant-garde voorstelling. Zo zal je ontdekken dat deze tropische hoofdstad niet alleen over salsa gaat, want dat is slechts een leuk achtergrondgeluid.

Avontuur in een verloren wereld

Wees één met de wildernis in Panama. Geniet van een verfrissende douche onder reusachtige watervallen vlakbij hooglanden van Santa Fé. Bezoek een van de zeven inheemse stammen in Panama. Beleef jouw schipbreukfantasieën in Guna Yala of luier lekker op een strand in de wildernis van Península de Azuero. Panama is zo spannend als jij het maakt. 

Openingsbeeld: benedek / iStock