Maak kennis met Nicaragua


Nicaragua is een vriendelijk land dat reizigers met hun avontuurlijke stranden, vulkanische landschappen, ongerepte bossen en indrukwekkende koloniale architectuur omarmt.

Stranden

De stranden van Nicaragua ideaal, of je nu lekker gaat pootjebaden in de kristalheldere Caraïbische zee of tegen de wilde golven van de Grote Oceaan op zwemt. De enorme golven nabij de stad Rivas zijn geliefd bij vele surfers en het heldere water rond de Maiseilanden is perfect voor snorkelen. Er zijn ook genoeg stranden met goede restaurants en bars waar reizigers heen kunnen gaan ter ontspanning, met het regenwoud op de achtergrond. Zelfs de beste stranden in Nicaragua zijn niet nog onaangetast door het toerisme, dus je kunt hier rustig genieten van de prachtige natuurlijke omgeving.

Koloniale pracht

De koloniale pracht van Nicaragua uit zich op twee verschillende, maar even aantrekkelijke manieren. Zo zijn er de elegante stadsgezichten van Granada, de best bewaarde koloniale stad van Nicaragua. Hier worden reizigers al eeuwen betoverd door de charmante architectuur. Je vindt er een grondig gerestaureerde kathedraal, keurige pleinen en perfect onderhouden landhuizen met weelderige binnenhofjes. Een andere koloniale ervaring vind je in de minder gepolijste stad León. Hier vind je 300 jaar oude afgebrokkelde huizen verspreid tussen revolutionaire muurschilderingen en lokale winkeltjes in architectonische meesterwerken. Het is een levendige stad die ondanks de overblijfselen uit het verleden niet als een openluchtmuseum voelt.

Outdoor avonturen

Op zoek naar een adrenalinekick? De afwisselende omgevingen, intense energie en nuchtere atittude van Nicaragua zijn perfect voor spannende outdoor avonturen. Hier zul je nieuwe ervaringen van je bucketlist afstrepen. Je kunt hier bijvoorbeeld surfen, actieve vulkanen bekijken en duiken in onderwatergrotten. Voor nog meer uitdaging kan je kanoën door watergebieden vol krokodillen, tussen kleine, witte zandeilandjes zwemmen of een gigantische tarponvis vangen onder een Spaans fort in het midden van de jungle. Nicaragua heeft ongerepte natuur waar je weinig groepen toeristen tegenkomt. Dit land van meren en vulkanen is een fantastische plek om op eigen houtje op avontuur te gaan.

Van de gebaande paden

Er zijn weinig bestemmingen zo mooi als Nicaragua, maar nog zo onaangetast door de toeristenindrustrie. Voordat je er erg in hebt ben je van de toeristische route gewandeld, richting majestueuze bergen, coöperatieve boerderijen, natuurgebieden propvol wilde dieren of lege door jungle omgeven stranden. Huur als het kan een auto met vierwielaandrijving- dat is de beste manier om deze minder gebaande paden van het land te doorkruisen (dan moet je wel voor een goeie kaart zorgen). Ontdek zo inheemse volken, overwoekerde ruïnes uit de tijd van Columbus en ongerepte regenwouden. Hoe ver je ook reist, je zult altijd een vriendelijke local tegenkomen die hun cultuur willen delen met vreemdelingen.

Openingsbeeld: AnkNet / iStock